top-telecom

 

dpCom

dpCom är ett geografiskt informationssystem som sätter ditt telenät på kartan. Modern och genomgripande GIS-funktionalitet förenas med ett helt webbaserat anläggningsregister som inkluderar avancerade geografiska kartor, schematiska diagram, topologier och anläggningsdata.

Kraftfullt verktyg

dpCom ser till alla beståndsdelarna i optiska fiber och kopparnät. Systemet har en effektiv verktygslåda där allt från kablar, rör och noder sett ur fågelperspektiv ned till detaljerad information om fibrer och logiska anslutningar visas.

dpCom är designat och utvecklat för såväl kommunala och investerarägda operatörer som entreprenörer och konsulter och stödjer och stärker viktiga processer.

  • Planering och design- testar designscenarier utifrån ett kostnads-nyttoperspektiv och ger support vid budgetering, anbud och upphandling.
  • Konstruktion- erbjuder ett brett utbud av tekniska arbetsdokument såsom skarvningsdiagram, nätlayouter, automatiskt genererade anslutningsrapporter och mycket mer. Under hela uppbyggnadsfasen utgör dpCom ett kraftfullt verktyg för projekt- och ärendehantering.
  • Anskaffning- skapar arbetsorder för CPE-installation och fiberanslutning och gränssnitt till affärssystem.
  • Drift- uppdaterar nätdokumentation, felanalys och geografisk felsökning. Användning av avancerade spårningsverktyg för avbrottshantering och lokalisering av kunder och anläggningar.
  • Underhåll- ger information om besiktningsanteckningar och statusuppdatering gällande utrustning inklusive möjlighet till mobila lösningar.

 

dpCom Designer » : Ett projektledningsverktyg för planering och design av nät.

För att kunna möta de olika utmaningar som det innebär att bygga och hantera komplexa telenät använder sig dpCom av modellregler, automatiskt genererade nätscheman och användavänliga lösningar. Detta ger såväl ovana som avancerade kartläsare de bästa förutsättningarna.

Tack vare sitt intuitiva, webbaserade gränssnitt och avancerade behörighetsadministration kan ägaren av distributionsnätet styra åtkomst till data för alla som behöver det, oavsett om det gäller interna eller externa användare. I likhet med de övriga applikationerna i Digpro:s utbud av GIS- och NIS-lösningar är dpCom baserat på öppen GIS-standard, vilket underlättar visualisering samt import och export av standarder för geografisk data.


För mer information om den här produkten vänligen kontakta:

Anders Flodin
Produktansvarig Marknad

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.